Despre mine

Alex mi se spune. Mi se spunea Schumi. Sebi si Ingrid imi spun Tati. Si Iza imi spune Tati. Raspund in general totusi la Alex.

_DSC8947

Era o vara demult. Puneam mana pe prima camera digitala. Despre experientele cu filmul nu spun mare lucru, imi placea sa deschid aparatul pentru a ma uita la film…inainte de a fi developat.

Camera despre care va spuneam era un Sony Cybershot, trageam in poza tot ce vedeam. Timpul a trecut si am facut pasul spre un DSLR. Nikon D90 pe care il mai am si azi, printre alte echipamente, era prin 2010. Desi inceputul a fost greu eu nu m-am lasat. M-am ambitionat sa il folosesc in modul Manual chiar si in cele mai grele conditii. Am facut cursuri, am studiat tutoriale, am citit carti. Acum cand ma duc la cate o nunta ma amuz cand mai vad cat un „fotograf profesionist” cu camera pe Auto. Modul Manual nu e un moft, e un mod de a spune ca tu ai idee din ce se compune imaginea si ai idee cum sa ajungi la un anumit rezultat.

Am inceput pozand avioane!

spotting-5989-2

Apoi mi-am distrus un obiectiv in praful de raliu.

02

Fugind din calea pietrelor aruncate de masini.

_DSC9572.JPG

Am facut poze in familie, am facut poze la locurile pe care le-am vizitat.

Sarti2015-25

 

Toate au fost momente. Momentul cand roata atinge asfaltul, momentul cand un colos de cateva zeci de tone pluteste deasupra ta, momentul acela cand copilul iti zambeste, cand soarele se oglindeste frumos in apa marii. Din momente ele devin amintiri. Amintiri pe care eu va ajut sa le aveti. Asta fac eu, transform momentele in amintiri.

Mi-am cumparat obiective noi, lumini de studio, trepiede, blende, filtre si multe altele….pentru a ma perfectiona. De felul meu nu ma numesc profesionist, m-as numi asa cand as mai avea foarte putin de invatat. Dar fotografia se schimba, obiceiurile se schimba, pasiunile se schimba. Pozele de mai sus arata si progresia mea in fotografie. Sunt perfectionist dar dupa ani intregi de invatare am 2 sfaturi:

  • „prindeti” momentele in fotografii – ele nu se mai intorc, dar fotografiile pot aduce amintiri si povesti frumoase peste ani
  • faceti cate o sesiune de familie chiar daca aveti un aparat de fotografiat in familie – fotograful nu are niciodata fotografii, si e pacat!

ALD_0228