O sesiune de spotting la Munchen

Pe vremea cand nu exista nici bucata de centura existenta azi in nordul Timisoarei, imi luam bicicleta si pedalam cativa kilometri buni printre lanurile de grau si porumb. Ajungeam la o schela si de acolo mai cateva sute de metri si eram pe panta de aterizare. Zbura si Carpatair, erau multe sosiri si multe plecari. Acum traficul e mai mic (desi avioanele ca dimensiuni sunt mai mari) si pauzele lungi intre avioane.

Acum cateva saptamani insa am avut o surpriza placuta. O escala de 6 ore! Ceea ce pentru majoritatea din noi e un chin (6 ore de asteptare) pentru mine a fost o lupta contra cronometru. Am aterizat, am iesit din aeroport spre gara, am luat primul metrou si am mers o statie. Fuga pana in mijlocul aeroportului, intre cele 2 piste, pe un deal artificial cu vedere la aterizari, decolari si platforma. Era ziua cu vanturile mari asa ca sesiunea a fost compromisa de faptul ca aterizarile se faceau catre mine si avioanele deja rulau incet cand ajungeau in raza mea vizuala. Vantul puternic le facea de asemenea sa decoleze foarte repede si erau destul de sus cand ajungeau in raza obiectivului.

Dar totusi, am vazut A380 la decolare, Am vazut lungul A340-600 si multe A320. Am prins probabil ultima oara in viata poze cu AirBerlin (e in faliment si in 28 octombrie se inchide) si probabil ca am prins si ultimele poze cu A340-600 (fiind inlocuite cu mai modernele Airbus A350). Cu o parere de rau, cu 2 ore inainte de zborul spre Timisoara am luat-o la pas spre terminal. De la atata mers, m-am incalzit si senzorii de la securitate m-au facut suspect, eram prea cald! Asa ca m-am ales si cu o verificare amanuntita. Eeeh, arta cere sacrificii.

Enjoy!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s