Din nou la Raliul Aradului

Chiar daca a trecut ceva vreme de la eveniment, mi-am pus in gand sa scriu despre experienta Raliul Aradului 2017. Pentru prima data eram fotograf acreditat- in alte cuvinte, in afara de vesta fosforescenta aveam dreptul sa ma plasez unde doream eu…pe riscul meu. Am luat la cunostinta pericolele la care ma expun, am semnat ca nu dau in judecata pe nimeni si da-i la pas prin praf si maracini.

Motorsportul nu e ca si o sesiune foto in parc. Pilotul acela trece o singura data prin fata ta, nu poti sa il rogi sa mai vina o data pentru ca tu nu erai pregatit. Nici probe nu prea ai cum sa faci. Hai ca faci niste cadre generale pentru lumina si balans de alb insa viteza masinilor iti da peste cap socoteala de acasa. Ai nevoie de shutter speed mare- peste 1/500, ceea ce face sa trebuiasca sa scazi din diafragma. Dar nici in f-uri de portrete nu te poti baga pentru ca iti doresti sa ai clara o parte cat mai mare din masina. Iar in final distanta focala, tragi cropuri de aproape sau planuri generale cu un teleobiectiv? Fiind si singur am experimentat. Am alternat pozitiile facand toate masinile de 4 ori (am fost prezent la 4 treceri prin probele speciale). Din nou iti faci temele de acasa si incerci sa prinzi pozitia cea mai buna. Iar pentru ca sunt deja a IV-a oara la un raliu pot compara progresul si pozele din editiile anterioare. Pot spune ca acum stiu ce am de facut…stiu unde sa stau si ce sa fac.

Poza de acum 3 ani – locul bine ales insa prea departe, crop prea larg si cromatica fada. _DSC9572

Tot o Fabia am ales, insa de data aceasta rezultatul e mult mai bun. Camera Full frame ajuta intr-adevar insa si postprocesarea e o parte a fotografiatului. Spectaculoase sunt ambele insa ochiul este bucurat mai mult de a doua. AlexD_arally17-4641

 

In continuare o galerie foto cu cateva din cadrele de la Arad Rally 2017.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s